Matematik
Hvad har jeg gjort galt?
28. april 2008 af
P.L. (Slettet)
Har problemer med denne opgave:
Opgaven lyder:
I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages, det at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af L (målt i cm) er af typen:
W(L) = b x L^a
a) Bestem en forskrift for W, når det oplyses at W(7,1) = 5,5 og W(14,3) = 58,4
Har sagt det er en potens funktion Y= b gange x^a
Derefter har jeg sagt at P(5,5 ,7,1) og Q(58,4 ,14,3) er to punkter også har jeg sat dem ind i:
a = Log(Y2) - Log(Y1) / Log(X2) - Log(X1)
a = 0,296
b= Y1 / X1^a = 4,28658
f(x) = 4,287 x L^0,296
har prøvet at tjekke den, for det oplyses jo at når L 7,1 er W = 5,5 så derfor må 4,587x7,1^0,296 = 5,5 Men det giver 8,2??
Hvad har jeg gjort galt? Er det punkterne P(5,5 ,7,1) og Q(58,4 ,14,3)??? Håber virkelig i kan hjælpe, for kan ikke selv finde ud af hvad fanden det er....
Opgaven lyder:
I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages, det at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af L (målt i cm) er af typen:
W(L) = b x L^a
a) Bestem en forskrift for W, når det oplyses at W(7,1) = 5,5 og W(14,3) = 58,4
Har sagt det er en potens funktion Y= b gange x^a
Derefter har jeg sagt at P(5,5 ,7,1) og Q(58,4 ,14,3) er to punkter også har jeg sat dem ind i:
a = Log(Y2) - Log(Y1) / Log(X2) - Log(X1)
a = 0,296
b= Y1 / X1^a = 4,28658
f(x) = 4,287 x L^0,296
har prøvet at tjekke den, for det oplyses jo at når L 7,1 er W = 5,5 så derfor må 4,587x7,1^0,296 = 5,5 Men det giver 8,2??
Hvad har jeg gjort galt? Er det punkterne P(5,5 ,7,1) og Q(58,4 ,14,3)??? Håber virkelig i kan hjælpe, for kan ikke selv finde ud af hvad fanden det er....
Svar #2
28. april 2008 af Danielras (Slettet)
Du har byttet om på x og y i dine punkter. Dine punkter er retteligt:
P(7,1;5,5) og Q(14,3;58,4)
P(7,1;5,5) og Q(14,3;58,4)
Svar #3
28. april 2008 af P.L. (Slettet)
Okay tak for hjælpen.. så prøver jeg lige at regne det ud...
Skriv et svar til: Hvad har jeg gjort galt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
