Matematik

Hjælp ang. cos og sin

29. april 2008 af Bullemusen (Slettet)
Jeg sidder og bliver ret småforvirret over det her cosinus og sinus, så ville være glad hvis der er en der kan hjælpe..

Jeg skal beregne arealet af en trekant og jeg skal bruge formlen; T=½ab*sinC

Men så har jeg mit papir hvorpå der står at når det eneste jeg kender er de tre siders længde, så skal jeg benytte mig af cosinusrelationen for en vilkårlig trekant.
Jeg vælger at bruge cosC= a^2+b^2-c^2 / 2ab

Nu er mit spørgsmål så bare, hvordan får jeg det lavet om til sinus, så jeg kan bruge den formel for arealet af en vilkårlig trekant?

Håber der er en der kan hjælpe og forklare mig, for jeg forstår det virkelig ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Når du har beregnet CosC, får du sikkert et resultat lignende: 0,845. Herefter bruger du cos^-1(0,854) på din lommeregner og får så resultatet i grader. cos^-1(0,854)=32,33 grader. Denne vinkel kan du nu bruge i din sinusformel.

Svar #2
29. april 2008 af Bullemusen (Slettet)

Så når jeg har udregnet min cosinus, så sætter jeg bare den ind i sinus på min lommeregner og så er det dét?

Svar #3
29. april 2008 af Bullemusen (Slettet)

Så når jeg har udregnet min cosinus, så sætter jeg bare den ind i sinus på min lommeregner og så er det dét?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, når du har udregnet vinklen, som jeg gjorde i #1.

Svar #5
29. april 2008 af Bullemusen (Slettet)

Årh super, det var jo ikke så indviklet, som jeg troede :)

Tak for hjælpen :b

Svar #6
29. april 2008 af Bullemusen (Slettet)

Årh super, det var jo ikke så indviklet, som jeg troede :)

Tak for hjælpen :b

Skriv et svar til: Hjælp ang. cos og sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.