Matematik

rigtigt?

29. april 2008 af Skat1 (Slettet)
hvad er log(10) ?
er det ikke der hvor 10 skal opløftes for at give tallet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2008 af Duffy

1

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Dem med 10 opløftet, er hvis du ønsker at fjerne "log". Eks:

10^log(10) = 10.

Svar #3
29. april 2008 af Skat1 (Slettet)

hvad er det så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

log(10)? 1.

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvis der vel og mærke er tale om titals-logaritmen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Det er der vel altid når man snakker om log? Ved den naturlige logaritme skriver man da vidst ln..

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

log(1)=0
log(10)=1
log(100)=2
log(10^n)=n

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Det er i hvert fald den, man tænker på, skal vi ikke sige sådan. Men der er nu et uendeligt antal af logaritmer.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

#8 Jeg må bøje mig i støvet :o) Selvfølgeligt er der et uendeligt antal logaritmer, men jeg troede bare kun at "log" henviste til 10-tals logaritmen hvilket jeg, ved en smule Wiki-søgen, kan se at den ikke gør ;)
Touché.

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

Ja, så må jeg da også tilføje, at #7 kun er korrekt, hvis der er tale om 10-tals logaritmen.

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Sikken megen snak, forårsaget af sådant et lille spørgsmål :D

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. april 2008 af Sherwood (Slettet)

Hehe. Nu bliver det alt for pedantisk. Jeg har aldrig regnet med andet end 10-tals logaritmen i gymnasiet så lad os bare holde os til den.

Nogen der ved, hvad det ville være, hvis man brugt log_2?

log_2(0,2)=0
log_2(2)=1
log_2(4)=2
log_2(2^n)=n

Brugbart svar (0)

Svar #13
29. april 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Nu er det godt nok fra wikipedia, men jeg har fundet denne formel:

log_a(a^x) = x, så ja :) Det må vel være som du skriver.

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. april 2008 af Mandelbrot (Slettet)

log_2(1)=0 :)

Log_e(e^0) = ln(e^0) = 0
Log_e(e^1) = ln(e^1) = 1
Log_e(e^2) = ln(e^2) = 2
...

I øvrigt, så kan man sagtens udregne en hvilken som helst logaritme, med en almindelig lommeregner, som har en log eller ln funktion.

Hvis man lige har lyst til, at vide hvad log_3.7(9.8) er, så kan man bruge formlen:

log(9.8)/log(3.7) eller ln(9.8)/ln(3.7) det giver 1.744

Generelt log_b(a)=x, log(a)/log(b)=x eller ln(a)/ln(b)=x

b er positiv og forskellig fra 1. a må gerne være negativ (det giver dog en kompleks løsning) eller 1 - men aldrig 0.

b^x=a <=> x*log(b)=log(a)

Skriv et svar til: rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.