Kemi
Tryk i beholder
20. maj 2008 af
heidi_stjerne (Slettet)
for ligevægten:
H_2 (g) + I_2 --><-- 2 HI (g)
er ligevægtskonstanten hv ved 450 C.
I en beholder findes de tre gasser i ligevægt ved 450 C. ved måling findes:
p(H_2) = 1,76 bar
p(I_2) = 5,08 bar
A) beregn partial trykket p(HI).
Skal man så ikke bare sige
((x)^2 / (1,76 * 5,08)) = 50 , så er x = 21,14
B) Beregn totaltrykket i beholderen.
p_tot = (21,14 + 1,76 + 5,08) bar = 27,98 bar
Eller er det kun den ene side af reaktionsligningen der skal regnes med i det totaletryk?
På forhånd tak for hjælpen :-)
H_2 (g) + I_2 --><-- 2 HI (g)
er ligevægtskonstanten hv ved 450 C.
I en beholder findes de tre gasser i ligevægt ved 450 C. ved måling findes:
p(H_2) = 1,76 bar
p(I_2) = 5,08 bar
A) beregn partial trykket p(HI).
Skal man så ikke bare sige
((x)^2 / (1,76 * 5,08)) = 50 , så er x = 21,14
B) Beregn totaltrykket i beholderen.
p_tot = (21,14 + 1,76 + 5,08) bar = 27,98 bar
Eller er det kun den ene side af reaktionsligningen der skal regnes med i det totaletryk?
På forhånd tak for hjælpen :-)
Skriv et svar til: Tryk i beholder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
