Kemi
Jeg forstår ikke den reaktion :(
20. maj 2008 af
Rousfv (Slettet)
3C2H5OH + K2Cr2O7 + 4H2SO4 = 3CH3COOH + Cr2(SO4)3 + K2SO4 + 4H2O
Her passer antalet af elektroner efter min mening, men ikke antallet af hydrogen ioner i resultatet (kan det passe at der svæver hydrogen til vejrs?)
3C2H5OH + 2K2Cr2O7 + 8H2SO4 = 3CH3COOH + 2Cr2(SO4)3 + 2K2SO4 + 11H2O
Her synes jeg der mangler 6 elektroner i resultatet
Her passer antalet af elektroner efter min mening, men ikke antallet af hydrogen ioner i resultatet (kan det passe at der svæver hydrogen til vejrs?)
3C2H5OH + 2K2Cr2O7 + 8H2SO4 = 3CH3COOH + 2Cr2(SO4)3 + 2K2SO4 + 11H2O
Her synes jeg der mangler 6 elektroner i resultatet
Svar #1
20. maj 2008 af mathon
Alment:
2Cr2O7^(2-) + 3RCH2OH + 16H^(+) --> 4Cr^(3+) + 3RCOOH + 11H2O
eller på molekylform med H2SO4
2K2Cr2O7^(2-) + 3RCH2OH + 8H2SO4 --> 2K2SO4 + 2Cr2(SO4)3 + 3RCOOH + 11H2O
og i dette specifikke tilfælde, hvor R=CH3
2K2Cr2O7^(2-) + 3CH3CH2OH + 8H2SO4 --> 2K2SO4 + 2Cr2(SO4)3 + 3CH3COOH + 11H2O
eller
skrevet
2K2Cr2O7^(2-) + 3C2H5OH + 8H2SO4 --> 2K2SO4 + 2Cr2(SO4)3 + 3CH3COOH + 11H2O
2Cr2O7^(2-) + 3RCH2OH + 16H^(+) --> 4Cr^(3+) + 3RCOOH + 11H2O
eller på molekylform med H2SO4
2K2Cr2O7^(2-) + 3RCH2OH + 8H2SO4 --> 2K2SO4 + 2Cr2(SO4)3 + 3RCOOH + 11H2O
og i dette specifikke tilfælde, hvor R=CH3
2K2Cr2O7^(2-) + 3CH3CH2OH + 8H2SO4 --> 2K2SO4 + 2Cr2(SO4)3 + 3CH3COOH + 11H2O
eller
skrevet
2K2Cr2O7^(2-) + 3C2H5OH + 8H2SO4 --> 2K2SO4 + 2Cr2(SO4)3 + 3CH3COOH + 11H2O
Svar #3
21. maj 2008 af Rousfv (Slettet)
#1 nederst står der det samme som jeg skrev nedest, hvor jeg som sagt ikke synes der er nok elektroner :S
Skriv et svar til: Jeg forstår ikke den reaktion :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
