Matematik
Differentialregning - optimering...synes ikke bilagene passer?
31. maj 2008 af
sammylicious (Slettet)
Hejsa...!
jeg har fået denne opgave - og jeg synes ikke helt det passe sammen.
Jeg skal vise at diff-regning kan bruges til optimering.
ud fra disse to bilag:
her ses grafen:
http://i138.photobucket.com/albums/q262/shinsonn/graf.jpg
her ses monotonilinjen:
http://i138.photobucket.com/albums/q262/shinsonn/mono.jpg
normalt når man optimere gør man jo således:
1. Find O'(x)
----- får: 3x^2-12x+9
2. Løs O'(x)=x
----- får hhv. 1 og 3
3. Vis, at det er et maksimum
4. Konklusion
men når jeg diff'er ligningen, får jeg ikke noget der passer til monotonilinjen....?
Hvad gør jeg galt - hjælp???
jeg har fået denne opgave - og jeg synes ikke helt det passe sammen.
Jeg skal vise at diff-regning kan bruges til optimering.
ud fra disse to bilag:
her ses grafen:
http://i138.photobucket.com/albums/q262/shinsonn/graf.jpg
her ses monotonilinjen:
http://i138.photobucket.com/albums/q262/shinsonn/mono.jpg
normalt når man optimere gør man jo således:
1. Find O'(x)
----- får: 3x^2-12x+9
2. Løs O'(x)=x
----- får hhv. 1 og 3
3. Vis, at det er et maksimum
4. Konklusion
men når jeg diff'er ligningen, får jeg ikke noget der passer til monotonilinjen....?
Hvad gør jeg galt - hjælp???
Svar #1
31. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
Nej.
1. Fint.
2. Løs O'(x)=0 !!
3. Fint.
4. Fint. (Husk grænseværdier)
1. Fint.
2. Løs O'(x)=0 !!
3. Fint.
4. Fint. (Husk grænseværdier)
Svar #2
31. maj 2008 af sammylicious (Slettet)
Jamen hvis jeg gør det rigtigt... Hvorfor passer monotonilinjen ikke til mine tal?
på den står -0,5 og 2... Og min differentieret graf skærer x-aksen i 1 og 3??? Hvorfor har min lærer så lagt det bilag ved, hvis det ikke passer?
på den står -0,5 og 2... Og min differentieret graf skærer x-aksen i 1 og 3??? Hvorfor har min lærer så lagt det bilag ved, hvis det ikke passer?
Svar #4
31. maj 2008 af sammylicious (Slettet)
pps.:
der skulle forresten selvfølgelig stå O'(x)=0... og det er også det jeg gør,... det er mere mine bilag som ikke passer?
der skulle forresten selvfølgelig stå O'(x)=0... og det er også det jeg gør,... det er mere mine bilag som ikke passer?
Skriv et svar til: Differentialregning - optimering...synes ikke bilagene passer?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
