Kemi

Pufferligning - nyt spørgsmål

19. september 2004 af Maria17 (Slettet)

Jeg skal nu udregne pH efter der er tilsat 25 mL NaOH.

Hvilken formel skal jeg bruge der?

pH-formlen for svage baser?
eller
pH-formlen:
pOH=-logOH-
pH=14-pOH

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2004 af KemiKasper (Slettet)

nu er jeg ikke lige inde i hvad dit 'gamle spørgsmål' er.. men mon ik du skal bruge pufferligningen :)

Svar #2
19. september 2004 af Maria17 (Slettet)

nej det skal jeg ikke.. det var måske også lidt dumt at kalde overskriften for "pufferligningen"...

Her er mit gamle indlæg:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=52970

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2004 af frodo (Slettet)

Brug min sidste kommentar i det gamle indlæg.

Svar #4
19. september 2004 af Maria17 (Slettet)

jeg har selv fundet ud af det.. man skal bruge:

pH-formlen:
pOH=-logOH-
pH=14-pOH

Hilsen Maria

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2004 af frodo (Slettet)

du kan ikke bruge det der, hvis du har eddikesyre opløst. Der skal du bruge pufferligningen!

Svar #6
20. september 2004 af Maria17 (Slettet)

okay.. men hvordan skal jeg regne pH efter at ækvivalenspunktet er indtruffet.. altså når der er overskud af OH- ioner

???

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2004 af Damon (Slettet)

Med pufferligningen :)

Du kan regne med n(OH-)=n(CH3COO-)

pH = pKs + log(n-b/n-s)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2004 af Damon (Slettet)

Jeg vrøvler.

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2004 af Damon (Slettet)

Ved ækvavilenspunktet er alt eddikesyren omdannet til CH3COO- og ved efterfølgende titrering med NaOH har den svage base CH3COO- ringe betyd ning i forhold til den stærke base OH-.

Find n(oh-) efter ækvavilenspunktet - find pOH og find da så pH

Svar #10
20. september 2004 af Maria17 (Slettet)

ok.. mange tak.. :o)

Skriv et svar til: Pufferligning - nyt spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.