Matematik

Hjælp sin i forhold til cos

10. juni 2008 af chgj (Slettet)
Hvad er sinus bedre til end cosinus??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2008 af mathon

er det sin- og cos-relationerne du omtaler?

Svar #2
10. juni 2008 af chgj (Slettet)

ja det er det

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2008 af mathon

til vinkelberegning benyttes cos-relationen
på formen
V = cos^-1((x^2+y^2-z^2)/(2xy)), da vinklen er éntydigt bestemt

til sideberegning benyttes sin-relationen
på formen
x = sin(X)*y/sin(Y), da den er lettest håndterbar, når vinklerne kendes

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2008 af mathon

...for at undgå "sinusfælden"
sin(V) = sin(180°-V),
da lommeregneren giver dig V, hvor du måske søger 180°-V
uden
viden om V er spids eller stump

Skriv et svar til: Hjælp sin i forhold til cos

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.