Matematik
Eksponentiel udvikling (LOG)
26. september 2004 af
~Sab~ (Slettet)
Hey
jeg har en opgave der lyder på: (1)"Bestem hvor mange glassplader, der mindst skal til for at få lysstyrken ned under 32 lux."
Jeg har udregnet a og b og får ligningen til at blive: Y = 240,53*0,88^x
hvor at løse opgaven (1), skal jeg så ikke sige:
32 = 240,53*0,88^x
240,53*0,88^x = 32
log (0,88^x) = log(32/240,53)
x=(log(32/240,53))/(log(0,88) =.... antal glas plader der mindst skal til.
ER det den rigtige fremgangsmåde? Håber der er nogen der vil kigge på det.. mange tak på forhånd!
jeg har en opgave der lyder på: (1)"Bestem hvor mange glassplader, der mindst skal til for at få lysstyrken ned under 32 lux."
Jeg har udregnet a og b og får ligningen til at blive: Y = 240,53*0,88^x
hvor at løse opgaven (1), skal jeg så ikke sige:
32 = 240,53*0,88^x
240,53*0,88^x = 32
log (0,88^x) = log(32/240,53)
x=(log(32/240,53))/(log(0,88) =.... antal glas plader der mindst skal til.
ER det den rigtige fremgangsmåde? Håber der er nogen der vil kigge på det.. mange tak på forhånd!
Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling (LOG)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
