Fysik

krafter?

02. oktober 2004 af bingo (Slettet)
en person på 60kg står i en elevator:
1:den accelerer med 1,5m/s2. Med hvor stor en kraft påvirker kvinden elevatorens gulv?

2:efter noget tid har elevatoren konstant hastighed. Med hvor stor en kraft påvirker kvinden nu elevatorens gulv?

håber der er nogen som vil hjælpe:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2004 af Mads (Slettet)

Tror ikke du behøver meget mere hjælp end det følgende=

F= m*a

Mads

Svar #2
02. oktober 2004 af bingo (Slettet)

hva så når hastigheden er konstant? så er a=0, men der sker jo stadig en påvirkning!

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

ja, m*g

Svar #4
02. oktober 2004 af bingo (Slettet)

men er det ikk, når den slet ikk er i bevægelse??

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2004 af jessica # (Slettet)

Kender du ikke til relativitetsteorien?

Under alle omstændigheder gælder F =mg både når v = 0 eller k (konstant).

Naturligvis antager vi nu, at du er forholdsvis tæt på jordens overflade.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

# 5 kan du ikke fortælle lidt om hvordan det hele hænger sammen med relativitetsteorien så? :)

Svar #7
02. oktober 2004 af bingo (Slettet)

bliver meget forvirret af det her, påvirker person med sammme kræft på elevatoren, uanset om den er i bevægelse eller ej??

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Den kraft kvinden påvirker elevatorens gulv med stiger selvfølgelig med accelerationen, ellers ville hun ikke blive stående.

Når elevatorens hastighed er konstant er det kun jordens tyngdekraft der giver et bidrag til kraften.

Svar #9
02. oktober 2004 af bingo (Slettet)

altså ved konstant acceleration bruges: F=a*m
Ved konstant hastighed bruges F=g*m
og ved ingen hastiged bruges også F=g*m???

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2004 af Peden (Slettet)

Det er Newtons 2. lov, inertiens lov du skal bruge. Den siger at et objekt der ikke er påvirkert af nogen kraft vil enten bevæge sig retlinet med konstant fart, eller ligge stille.

Svaret til a) er ifølge min overbevisning: F=m*g+m*a

b) F=m*g

Svar #11
03. oktober 2004 af bingo (Slettet)

tak...nu gir det mening!

Skriv et svar til: krafter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.