Matematik

definitionsmængde sammensat funktion

26. august 2008 af trice (Slettet)

Jeg har funktionerne f(x) = 3*e^x     og     g(x) = ln(x^2) og skal finde regneforskrift og DM for (fog)(x) og (gof)(x):

(fog)(x) = 3*e^(ln(x^2))     og     (gof)(x) = ln((3*e^x)^2

Hvordan finder jeg så definitionsmængden...??


Svar #1
26. august 2008 af trice (Slettet)

Er der ikke en der er behjælpelig???


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2008 af mathon

fog(x) = 3*e^(ln(x^2)) = 3x2

gof(x) = ln((3*e^x)^2) = 2*ln(3*ex) = 2*(ln(3)+ln(ex)) = 2*ln(3) + 2x = 2x + ln(32) = 2x + ln(9)


Svar #3
26. august 2008 af trice (Slettet)

???

Definitionsmængden....?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af mathon

hvad har du bestemt definitionsmængderne for f(x) og g(x) til?


Svar #5
26. august 2008 af trice (Slettet)

Jeg har ikke bestemt definitionsmængderne for (fog)(x) og (gof)(x) og heller ikke for f(x) og g(x), for jeg har absolut ingen anelse om hvordan jeg skal gribe det an, så håbede på, at få lidt hjælp herinde. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2008 af mathon

fog(x) = 3x2 er formelt defineret for x € R
men
kan ikke være defineret ud over eventuelle restriktioner for f(x) og g(x) hver især.

f(x) = 3*ex er defineret for x € R
g(x) = ln(x2) er defineret for x € Ro , (da ln kun er defineret for positive reelle tal)
 

fog(x) = f(g(x)) = 3x2 har således definitionsmængden x € Ro, da inderfunktionen ellers ikke er defineret

gof(x) = g(f(x)) = 2x + ln(9) har således definitionsmængden x € R, da inderfunktionen aldrig antager værdien 0 (3*ex >0 for alle reelle x)


Skriv et svar til: definitionsmængde sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.