Matematik

minimum , ingen svarer ?

26. august 2008 af delidolu (Slettet)

Hejsa

jeg skulle diffrentiere en funktion, og det ar jeg gjort f '(x)= 1-16/x

x>0

efterfølgende skal jeg gøre rede for at funktionen har et minimum , hvordan gøres det ? any ideas ?

Beklager jeg laver det samme indlæg to gange, men ingen svarer ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2008 af Daniel TA (Slettet)

Sæt den differentieret funktion lig 0. Så finder du punktet hvor grafen vender.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2008 af mathon

udarbejd monotoniintervaller for funktionen f(x)
og skaf dig overblik
over
for hvilket xo, fortegnsvariationen for f '(x)
til venstre for xo, i xo og til højre for xo
er

-   0  +


Svar #3
26. august 2008 af delidolu (Slettet)

#1

er dette korrekt

0=1-(16/x2) <=> -1=16/x2 <=> -1-x2=16 <=> -1-x = √16 <=> -2x = 4 <=> x = 4/2 <=> x=2

Vil det så sige at den har en minimum i punkt 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2008 af mathon

f '(xo) = 1 - (16/xo)  = 0
hvoraf

xo = 16

for x<16 er  f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
for x=16 er f '(x)=0, hvorfor f(x) har vandret tangent
for x>16 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
 

Hvad kan du konkludere herudaf?


Skriv et svar til: minimum , ingen svarer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.