Kemi

hjælp med et spørgsmål..

30. august 2008 af Skat1 (Slettet)

Beregn volumenet ved 20grader, og 101 kPa af 1,0 mol argon og 1,0 mol dihydrogen?

Hvordan beregner jeg det - nogen som vil hjælpe mig eventuelt?

på Forhånd tak ... :-)


Svar #1
30. august 2008 af Skat1 (Slettet)

hov det var ikke helt den rigtige - det må i meget undskylde..

Her kommer den rigtige;

Beregn volumenet af 30 30g argon og 30 g dihydrogen ved 20grader og 101 kpA ..

nogen som vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2008 af mathon

beregn i begge tilfælde antal mol

og benyt idealgasligningen
på formen

V = (n*RT)/p


Svar #3
30. august 2008 af Skat1 (Slettet)

hvordan kan jeg regne det ud når jeg ikke ved n?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2008 af mathon

n = m/M

M(Ar) = 39,948 g/mol

M(H2) = 2,0158 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2008 af mathon

1 mol gas under betingelserne 20°C, 101 kPa

fylder

V = (1 mol)*8,31451 Pa*m3/(mol*K))*(273+20)K / (101*103 Pa) = 0,02412 m3 = 24,12 L


Svar #6
01. september 2008 af Skat1 (Slettet)

okay dvs;

V = (n*RT)/p

M(Ar) = 39,948 g/mol

M(H2) = 2,0158 g/mol dvs, du har taget argon og dihydrogen og divideret dem sammen, for at finde n?

V=(1 mol)*(8,31451(hvor har du det fra) Pa*m3/(mol*K))*(273+20)K / (101*103 Pa) = 0,02412 m3 = 24,12 L
 

forstår ikke hvor du har tallene fra? :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2008 af mathon

Argon

n = m/M = (30 g)/(39,948 g/mol) = 0,750976 mol

som fylder (0,750976 mol)*(24,12 L/mol) = 18,1 L

dihydrogen

n = m/M = (30 g)/(2,0158 g/mol) = 14,8824 mol

som fylder (14,8824 mol)*(24,12 L/mol) = 359 L


 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2008 af mathon

den universelle gaskonstant R = 8,31451 Pa*m3/(mol*K) = 8,31451 J/(mol*K)

se i en kemiDATAbog


Svar #9
01. september 2008 af Skat1 (Slettet)

jamen R er = (8,314 J / mol * k)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2008 af mathon

ja

og

J = Pa*m3


Skriv et svar til: hjælp med et spørgsmål..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.