Matematik

Hjælp til opgave

02. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hej jeg har denne opgave jeg slet ikke kan komme igang med, håber en kan hjælpe.

Vis at punkterne A (2,3) og B (5,6) ligger på parablen med ligningen y = x^2 - 6x + 11. Bestem ligningen for den linje der forbinder A og B.

Håber en kan hjælpe mig, med denne her opgave. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev

#0: Prøv at indsætte (x,y) for de to punkter i ligningen for din parabel. :)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
02. september 2008 af kim19 (Slettet)

selvfølgelig det passer, så er det vist at de ligger på parablen med denne ligning så skal jeg bestemme ligningen for den linje der forbinder A og B hvordan gøres dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2008 af Jerslev

#2: Du har to punkter. Så kender du ligningen for at finde hældningskoefficienten for den rette linje, der går igennem disse: a=?y/?x

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
02. september 2008 af kim19 (Slettet)

jeg bruger altså bare formlen Y= (y2-y1) / (x2-x1) så har jeg a og så sætter jeg ind i ligningens ligning er dette rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2008 af Jerslev

#4: Jeps.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
02. september 2008 af kim19 (Slettet)

Tak jeg går igang, mange tak


Svar #7
02. september 2008 af kim19 (Slettet)

jeg har fået ligningen til y=x+1 ved du om det er rigtig, og betyder det er denne ligning der forbinder dem ?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.