Matematik

Nok simpelt trigonometri-spørgsmål

03. september 2008 af Ophia (Slettet)

Hej alle :)

Jeg sidder lige her med en opgave som lyder:

I trekant ABC er vinkel C ret, og l BC l = 5

Bestem l AB l som funktion af x, når l AC l = x

Har forsøgt at lave den på to måder, får samme resultat, men er stadig i tvivl om jeg har forstået den rigtigt, så vil rigtig gerne have be - eller afkræftelse :)

Mine løsningsmuligheder er:

a^2+b^2 = c^2 (c = l AB l)

= 5^2+x^2 = l AB l^2  

= x^2 = l AB l^2 - 5^2

dermed x = l AB l + 5

I min anden metode brugte jeg cosinus relationerne, og dette gav samme svar.

Spørgsmålet er bare om jeg rent faktisk har forstået opgaven rigtigt?


Svar #1
03. september 2008 af Ophia (Slettet)

Eller betyder funktion af x i virkelig at x skal med i selve udtrykket, altså at:

l AB l = 5 + x

i stedet for

x = l AB l - 5

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2008 af mathon

l AB l2 = 52 + x2

|AB| = √(25 + x2)


Svar #3
03. september 2008 af Ophia (Slettet)

Okay, så det er altså på f(x)-måden, hvis man kan sige det :)

Tusind tak i hvert fald!


Skriv et svar til: Nok simpelt trigonometri-spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.