Kemi

antal mol vand

10. september 2008 af iinnaj (Slettet)

en vodka med en alkoholprocent på 33 % w/w (d = 0,95g/mL). En ”genstand” regnes for 2 cL.

jeg har løst opgave 1:

a) Hvor mange mol CH3CH2OH en genstand vodka indeholder udregnes således:
2cL = 20 mL, og vægten af 20 mL vodka i gram er:
m(20 mL vodka) = 0,95 · 20 mL = 19 g
m(CH3CH2OH) = 19 · 0,33% = 6,27 g
n(CH3CH2OH) = 6,27g/46 (g/mol) = 0,136 mol
 

Er den rigtig?

Opgave 2 lyder således:

b) Beregn forholdet mellem antal mol vand og mol ethanol.

Jeg sidder lidt fast her. antal mol ethanol har jeg vel fundet, men hvad med mol vand?

På forhånd tak


Svar #1
10. september 2008 af iinnaj (Slettet)

b) Antal mol vand:
Da jeg har fundet antal mol for ethanol i en genstand vil jeg også finde antal mol vand for en genstand:
n(H2O)= (20mL * 0,95 * 0,67)/ 18,015 = 0,707 mol

Så forholdet er ca. 1:5.... mere præcist 5,1958

er det forkert?


Skriv et svar til: antal mol vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.