Matematik
meget meget hurtig matematikhjælp søges.
05. oktober 2004 af
cs (Slettet)
Håber nogle vil hjælpe med denne opg.
to funktioner f og g er givet ved
f(x)=x^4 og g(x)=x^2, hvor x i begge tilfælde er større eller lig med 0.
graferne for de to funktioner afgrænser en punktmængde, de har et areal.
Bergn runmfanget af det legeme der fremkommer når denne punktmængde drejes 360 grader om førsteaksen.
håber virkelig nogle har tid til at hjælpe, da den virkelig volder mig besvær.
på fohånd tak.
to funktioner f og g er givet ved
f(x)=x^4 og g(x)=x^2, hvor x i begge tilfælde er større eller lig med 0.
graferne for de to funktioner afgrænser en punktmængde, de har et areal.
Bergn runmfanget af det legeme der fremkommer når denne punktmængde drejes 360 grader om førsteaksen.
håber virkelig nogle har tid til at hjælpe, da den virkelig volder mig besvær.
på fohånd tak.
Svar #1
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)
f(x)=g(x) finder skæringerne:
x^4=x^2 <=>
x^2(x^2-1)=0 <=> x=0 v x= 1
x^4=x^2 <=>
x^2(x^2-1)=0 <=> x=0 v x= 1
Svar #2
05. oktober 2004 af frodo (Slettet)
dvs du finder integralet fra 0 til 1 :
pi*int(0 til 1)(g(x)^2dx)-pi*int(0 til 1)(f(x)^2dx)
da g ligger over f, trækkes f fra g.
pi*int(0 til 1)(g(x)^2dx)-pi*int(0 til 1)(f(x)^2dx)
da g ligger over f, trækkes f fra g.
Skriv et svar til: meget meget hurtig matematikhjælp søges.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
