Matematik

Rumfang, og funktioner

23. september 2008 af Wickifs (Slettet)

En bestemt type glas har en uvendig form som en cylinder, med hjden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med hjden h og rumfladeradius r. Glasset kan rumme 1 dm3.

A) Vi vil nu Bestemme h som en funktion af r Det vides at en rumfang af kegle er givet ved V=1/3*h*G
G er grundfladearealet (cirkel) derfor G=r^2*pi

Rumfang V, bliver derfor

V=1/3*h*r^2*pi

Da vi får at vide at volumen skulle kunne rumme 1dm^3 skal du bare indsætte i ovenstående og isolere h:

1=1/3*h*r^2*pi

JEG FORSTÅR IKKE HVAD DER SKER HER, hvad ganger vi med og hvad sker der

det bliver 
h(r) = 3/pi*r^2
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

når alle mål er i dm
gælder

V = (1/3)*h*π*r2 , som med V = 1
giver

1 = (1/3)*h*π*r2  og

3 = h*(π*r2)

h = 3/(π*r2)


Svar #2
23. september 2008 af Wickifs (Slettet)

tusindtak :) virkelig.


Skriv et svar til: Rumfang, og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.