Kemi

konc. større eller mindre når der tilsættes saltsyre.

06. oktober 2008 af karlheinz (Slettet)

Reaktionen ser således ud:

Fe3+(aq) + 4 Cl-(aq) FeCl4-(aq)

[Fe3+] = 0,352 M

[Cl-] = 0,504 M

[FeCl4-] = 0,00261 M

spørgsmålet lyder så:

vil koncentrationen af FeCl4- blive større eller mindre, hvis der sættes saltsyre til opløsningen?

- og i så fald, hvorfor?

håber nogen kan hjælpe, på forhånd tak (:


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. oktober 2008 af janko (Slettet)

Eftersom Fe3+ ioner i vand er stærkt hydratiseret, vil koncentrayionen blive større.

Jeg mener ikke, at FeCl4- - ioner kan være tilstede i en vandig opløsning...

men er nu sikker på, at konc. vil blive større..


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. oktober 2008 af mathon

Cl- er i underskud med de initiale koncentrationer

tilsætning af Cl--ioner (med den tilsatte saltsyre) vil i følge

Le Chatelier få ligevægten til at forskyde sig mod højre under forbrug af Cl--ioner under dannelse af flere FeCl4-(aq)


Svar #3
07. oktober 2008 af karlheinz (Slettet)

forstår stadig ikke helst :s


Svar #4
07. oktober 2008 af karlheinz (Slettet)

helt*


Skriv et svar til: konc. større eller mindre når der tilsættes saltsyre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.