Matematik

find Vm(f) og Dm(f)

07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg håber i kan hjælp med denne opgave:

Jeg skal tegne grafen for funktionen: f(x) = 1/2 x^3+2x^2 (Jeg har indsættet 0,5 i stedet for 1/2)


og jeg har også en anden funktion i opgaven, som jeg skal tegne en graf af og ..

Derefter skal jeg angiv definitions- og værdimængden, idet der skal argumenteres for valget.

Jeg håber i kan hjælpe..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Nu har jeg ikke lige mulighed for at få det grafiske overblik, da jeg er på arbejde.

Men differentier funktionen.

f'(x) = 3/2 x^2 + 4x + 0 = 0

Jeg løser andengradsligningen: x = (-4 +/- sqrt(16) ) /3  =>   x= 0   v   x = -8/3

Du indsætter dine punkter i funktionen.

f(-8/3) =

f(0) =

Ud fra dine værdier kan du således finde Vm(f) og Dm(f).


Svar #2
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ok, men hvordan er du kommet frem til det når fuktionen er:       f(x) = 1/2 x^3+2x^2

f'(x) = 3/2 x^2 + 4x + 0 = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Du differentiere blot funktionen f(x) ved traditionel differentiation: f(x) = ax^b  => f'(x) = bax^(b-1).

Du sætter f´(x) = 0 idet du ved at minima er kendetegnet ved at have hældningen 0, som du kender det fra en traditionel parabel, hvor toppunktets hældningen er nul, idet der er tale om en vendetangent.


Svar #4
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

det her er altså første gang jeg hører om differentiation..

Skal jeg så indsætte et tilfældigt tal på grafen på x pladsen og finde b og indsætte dem i formlen

f(x) = b · a ·x^(b-1)    ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Nej, det er bare måden hvorpå man differentierer en funktion af typen f(x) = ax^b.
f'(x) = b · a ·x^(b-1).

Hvis ikke i kender til differentiation. Skal du blot komme med et grafisk argument for at grafen har et minimumspunkt du aflæser og begrunder at alle y værdier er større end denne, så værdimængden må være mellem minimumspunktet og udendelig.

definitionsmængden vil jeg trå går fra -uendelig til +uendelig. Idet der ingen begrænsninger er.

 Som regl vil en funktion sammensat af positive led altså have ben rettet opad.


Svar #6
07. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

tusind tak for hjælpen :) jeg tror lige det var det jeg skulle bruge, for har ikke haft om det andet endnu.

Kan du være sød at checke ny besvarelse her, hvis jeg får brug for lidt hjælp til det? Tak


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Jeg kigger lidt engang imellem ;)


Skriv et svar til: find Vm(f) og Dm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.