Matematik

Rumfang af omdrejningslegeme

08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Jeg sidder med en opgave der simpelthen ikke vil give det det skal :)

Håber at der er nogen der kan hjælpe.

Opgaven lyder:

Grafen for funktionen givet ved h(x) = 16-x^2 afgrænser sammen med linjen y= 7 er område Q

a) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når Q drejes 360 grader om linjen y=7

b) Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når Q drejes 360 grader om x-aksen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2008 af Isomorphician

Kig evt. på:

http://da.wikipedia.org/wiki/Omdrejningslegeme


Svar #2
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Har jeg gjort.. gør (mener jeg) hvad der står der og i min bog at jeg skal.. det bliver bare ikke rigtigt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2008 af Isomorphician

Hvordan udregner du det?


Svar #4
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

a b S (16-x^2)^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2008 af Isomorphician

du skal huske at gange med pi


Svar #6
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Nåh undskyld det skrev jeg ikke på men det har jeg gjort i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2008 af Isomorphician

Og hvordan går du så videre derfra?


Svar #8
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Jeg gør intet videre..


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2008 af Isomorphician

Du skal også huske at trække arealet under linjen g(x) = 7 fra inden du går videre.

h(x) - g(x) =

16 - x2 - 7

9 - x2


Svar #10
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Okay det kan være at den kan løse den opgave.. men der er stadig problemer i b)


Svar #11
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Det giver desværre stadig ikke det det skal..


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. oktober 2008 af Isomorphician

Hvad skal det give?


Brugbart svar (1)

Svar #13
08. oktober 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/134416


Svar #14
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

a) skal give 814,3 og b) skal give 2397,7


Svar #15
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Ahh mange tak :) nu bliver det rigtigt men je forstår ikke mellemregningerne? hvordan kan det lige pludselig blive 81 g 18? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. oktober 2008 af mathon

(9-x2)2 = 92 - 2*9*x2 + (x2)2 = 81 - 18x2 + x4


Svar #17
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Ahh ja selvfølgelig :) Mange tak.. men hvad så med b? Den volder mig stadig problemer :(


Brugbart svar (0)

Svar #18
08. oktober 2008 af mathon

π∫(16-x2)2dx fra -3 til3

π∫-33(16-x2)2dx - (6*π*72)


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. oktober 2008 af mathon

#18's øverste linje skulle have været bortredigeret


Svar #20
08. oktober 2008 af MissClarkson (Slettet)

Hvor får du det sidste fra?  (6*pi*72)?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.