Kemi

Tryk i beholder

22. oktober 2008 af skjødt18 (Slettet)

Hei derude

Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke kan finde svar på, på google, eller i mine bøger. I hvert fald ikke umiddelbart. Det lyder:

Når der er temperaturligevægt i en beholder og et tryk er målt og opgivet, har det så en betydning for den molare masse af et stof der er fuldstændig fordampet inde i beholderen? Eller  har det ingen betydning, så jeg bare skal regne den molare masse som normalt?

Håber på svar

Mvh. SKkødt18


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af mathon

...molarmassen ændres ikke, selv om stoffet er på dampform - hvis det var, hvad du mente...


Svar #2
23. oktober 2008 af skjødt18 (Slettet)

Det er fordi jeg har en opgave der lyder:  I en lufttum beholder med et volumen på 0,600 L anbringes 2,145 g af stoffet. beholderen lukkes og anbringes i et vandbad med temperaturen 100C. efter at stoffet er fordampet fuldstændigt, og temperaturligevægten er indstillet, måles trykket i beholderen til 1,536 bar. Beregn stoffets molare masse...

Så det jeg mente med mit spørgsmål, var om jeg skal tage hensyn til det øgede tryk og at stoffet er fordampet, eller om det er en finte i opgaven, så jeg bare skal regne den molare masse, som normalt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2008 af mathon

n = p*V/(R*T)

n = (1,536 bar)*(0,600 L)/((0,083145 bar*L/(mol*K))*(273+100)K) = 0,029716 mol

M = (2,145 g)/(0,029716 mol) = 72,18 g/mol


Svar #4
23. oktober 2008 af skjødt18 (Slettet)

Tusind mange tak  :)


Skriv et svar til: Tryk i beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.