Matematik

Aftenens sidste gåde

22. oktober 2008 af Macimate (Slettet)

Undersøgelser har vist at lydens hastighed i luft ændrer sig afhængigt af luftens temperatur – jo varmere luften er jo hurtigere er lyden. Forskere har fundet ud af at sammenhængen kan beskrives ved ligningen

Y=344,2+0.59x

Hvor varmt er det når lydens hastighed er 344 m/s?
 

nogen der har nogen ide om selve udregningen til denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af Isomorphician

344 = 344,2 + 0,59x, isoler x


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det har jeg :P Hvis du går ud fra at Y= lydens hastighed i luft og x=luftens temp. Så sætter du bare 344 m/s ind på Y's plads og isolere x, ved at subtrahere og dividere.


Skriv et svar til: Aftenens sidste gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.