Kemi

spørgsmål

25. oktober 2008 af crew (Slettet)

En person har fremstillet en salpetersyre-opløsning, men glemt at skrive ned hvor meget salpetersyre der blev anvendt. Man er derfor ned til at bestemme koncentrationen af salpetersyre-opløsningen. Derfor titreres opløsningen med natriumhydroxid. Reaktionen der forløber er:
HNO3 + NaOH → NaNO3 + H2O
Der afpipetteres 20 mL salpetersyre, som hældes i en konisk kolbe sammen med lidt phenolphtalein. Der titreres med natriumhydroxid fra buretten. I ækvivalenspunktet viser det sig at der blev anvendt 19,3 mL 0,100 M NaOH til titreringen.

Kan man så beregne koncentration (stofmængdekoncentrationen) for salpetersyren.? Og hvordan?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af mathon

Vs*cs    =    Vb*cb hvoraf

cs = (Vb/Vs)*cb


Svar #2
26. oktober 2008 af crew (Slettet)

det forstår jeg ikk helt? Kan jeg få det uddybet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af mathon

cs = (Vb/Vs)*cb

cs = ((19,3 mL)/(20 mL))*(0,1 M) = 0,0965 M


Skriv et svar til: spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.