Kemi

finde mængde af Mg(OH)2??

29. oktober 2008 af KLDP (Slettet)

hey jeg har et problem med at beregne mængden af et stof..

jeg skal finde ud af hvor meget Mg(OH)2 (molvægt 58,3g/mol) der skal til for at neutralisere 2 liter satlsyre som har en pH på 2..

jeg ved ikke helt hvor jeg skal begynde..!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af mathon

[HCl(aq)] = [H3O+(aq)] = 10-pH = 10-2 = 0,01 M


Svar #2
29. oktober 2008 af KLDP (Slettet)

det har jeg fundet.. jeg har også ganget det med 2 liter for at finde ud af at jeg har 0,02 mol saltsyre.. men ved bare ikke om det er en til en de neutraliserer hinanden... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af mathon

HCl(aq)   +   Mg(OH)2(aq)   --->   MgCl2(aq)   +   H2O(l)

dvs.
1 mol Mg(OH)2 neutraliserer 2 mol HCl

der skal neutraliseres 0,02 mol HCl........


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af mathon

rettelse:
2HCl(aq) + Mg(OH)2(aq) ---> MgCl2(aq) + 2H2O(l)


Skriv et svar til: finde mængde af Mg(OH)2??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.