Matematik

er det rigtigt tangentens røringspunkt ? :)

29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

Hejsa.

Jeg har en opgave, der lyder: Linjen bestemt ved y=49x-67 er tangent for grafen til funktionen f(x) = x^4+x^3+x^2+x+1. Bestem tangentens røringspunkt med grafen for f. Hvordan løser jeg den?

jeg har differentieret y som giver 49 også har jeg diff. f'(x) = 4x³+3x²+2x+1

49= 4x^3+3x^2+2x+1
49=12^3+6x+2 er det rigtigt hvad jeg gør og hvordan går jeg videre?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Så vidt jeg kan se, så skal denne opgave løses grafisk(vha. solve eller en desideret graf), en 3. gradsligning af denne type er ikke umiddelbart til at løse i hånden.


Svar #2
29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hvordan kan jeg gøre det via lommeregneren så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Helt generelt ved solve funktion:

solve(ligningen, variablen)

Hvis du ønsker at benytte dig af en graf.

Tegn da følgende grafer:

f(x) = x^4+x^3+x^2+x+1

og

y=49x-67

Og find herefter grafernes skærringspunkt ved brug af lommeregnerens funktion: intersect(skærring)


Skriv et svar til: er det rigtigt tangentens røringspunkt ? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.