Matematik

Rigtige..

03. november 2008 af Peaco (Slettet)

En potensfunktion er givet ved: y = 4x^3

Spørgsmål: hvor mange procent falder y med, hvis  x  falder med 4%

Svar: 100-4 = 96 => 

0,963 = 0,88 => Procent: -11,53? 

Spørgmål: Hvor mange procent skal x reduceres nedm hvis y skal reduceres med 10 %. Og hvis x sal halveres.

Svar: 100-10 = 90 => 0,9

Solve(0,9 = x3,x) = 0,97


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2008 af mathon

0,9*yo = 4*((1-r)*xo)3

0,9*yo = (1-r)3*(4*xo3

0,9*yo = (1-r)3*yo

0,9 = (1-r)3

1-r = 0,91/3

r = 1 - 0,91/3 = 0,034511 = 3,4511%


Skriv et svar til: Rigtige..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.