Kemi

Entalpi + delta H

05. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

Decan forbrænder fuldstændigt ifølge reaktionsskemaet: 2C10H22(1) + 3102(g) -> 20C02(g) + 22H2O(g)

?HO FOR REAKTIONEN ER BESTEMT TIL -12.59 MJ/mol.

a) Beregn HO for C10H22(1).

b) Beregn den varme, der afgives ved forbrænding af 50 g decan.

c) Beregn en værdi for ?HO for reaktionen på grundlag af molare bindingsentalpier.
 

Nogen der kan hjælpe, ved slet ikke hoved eller hale i denne opgave...


Svar #1
05. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

?????????????


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2008 af Arctan (Slettet)

Vi har reaktionen

2C10H22(l) + 31O2(g) → 20CO2(g) + 22H2O(g),  ΛcHº = -12.59 MJ/mol

Ad 1)

Benyt Hess' ligningslov der siger, at

ΛHº = cΛcC + dΛcD - [aΛcA + bΛcB]

hvor Λcx er forbrændingsentalpierne for en reaktanter og produkter for en given reaktion aA + bB → cC + dD.

Ad 2)

Beregn stofmængden af C10H22(l) ved udtrykket n = m/M og multiplicer denne værdi med entalpien.

Ad 3)

Slå bindingsentalpierne op for reaktionens forskellige bindinger og udregn heraf reaktionsentalpien. Jeg kan uddybe dette når du kommer til dette trin.


Svar #3
06. november 2008 af line skovgaard (Slettet)

jeg forstår ikke Ad 1?

men godt ad2 og ad3 :)


Skriv et svar til: Entalpi + delta H

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.