Matematik

Sum og differens

05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

Nogen der kan give lidt hjælp til hvordan man løser den?

To tals sum er 360. De samme to tals differens er 70. Find de to tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Opstil to ligninger med to ubekendte. :)


Svar #2
05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

og så skal summen af de 2 ligninger give 360?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Nej, x+y=360.


Svar #4
05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

Okay tak for hjælpen :)


Svar #5
05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

x + y = 360

160 + 200 = 360
 


Svar #6
05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

er det så rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Ja, men du skal have endnu en betingelse på. Du har jo også, at x-y = 70. Dermed skal du løse ligningssystemet:

x+y = 360

x-y = 70.


Svar #8
05. november 2008 af Mattifromlunden (Slettet)

argh okay, synes også der manglede noget, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Sum og differens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.