Matematik

Hvilken type differentialligning??

08. november 2008 af trice (Slettet)

Hej.

Jeg har en differentialligning som jeg skal finde den fuldstændige løsning til. Den er givet ved:

dy/dx = y*x2 - y*√x

Jeg kan ikke helt gennemskue hvilken type differentialligning der er tale om. Nogen der kan hjælpe?? Jeg ville umiddelbart skyde på y' + g(x)*y = h(x)... måske?!

Tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2008 af peter lind

Det har du fuldstændig ret i. g(x)=√x-x2, h(x)=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2008 af Lurch (Slettet)

Tja, det du selv foreslår passer i hvert fald

dy/dx = y*x2 - y*√x 

y' - y*(x^2 - √x) = 0

y'  + g(x)*y = 0

g(x) = -(x^2 - √x)


Skriv et svar til: Hvilken type differentialligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.