Fysik

Masse help

10. november 2008 af Mads221 (Slettet)

Et lod med ukendt masse hænger stille i en fjeder med fjederkonstant 95,0 N/m. Fjederens forlængelse viser sig at være 8,79 cm

Bestem loddets masse.

(håber nogle kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt Hookes lov.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2008 af janko (Slettet)

Hookes lov:

F = - k * x, hvor det i din opgaver gælder, at

k = 95,0 N/m

x = 8,97

Du har da F, hvordan mon du nu kan isolerer massen, m, ved brug af en anden formel


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af mathon

m*g = k*x

m = (k*x)/g = ((95,0 N/m)*(0,0879 m))/(9,82 m/s2)  = 0,850356 kg  ≈ 850,4 g


Skriv et svar til: Masse help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.