Matematik

minimum for funktion

11. november 2008 af Filly (Slettet)

Hej jeg har brug for noget hjælp til denne her opgave.. Ved ikke lige hvordan jeg skal gribe den an så en god forklaring og hvorfor man gør som man gør ville være lækkert på forhånd tak

Bestem minimum for funktionen f(x)=x^2+2/x , x>0


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. november 2008 af Exupery (Slettet)

Funktionen har et ekstremum, når tangenten har en hældningskoefficient på 0. Da vi ved, at differentialkvotienten er lig hældningskoefficienten, ved vi altså også, at differentialkvotienten skal være lig 0, før vi har et ekstremum.

Vi beregner derfor:

f'(x)=0

Da der måske er mere end et ekstremumspunkt, undersøger vi fortegnsvariationen for at finde frem til minimummets 1. koordinat. Herefter beregner vi 2. koordinaten til punktet.


Brugbart svar (6)

Svar #2
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

f´x=2x-(2/x2)

f´x=0    

2/x2=2x

2=2x3

1=x3

x=1, da x>0

indsat i f(x) giver y=1+2=3

hvorfor minimum er i punktet (1;3)


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. november 2008 af juventuz (Slettet)

Hovsa. 1=x3 kan ikk være andet end 1. "da x>0" behøves ikke at medtages :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2009 af mio127 (Slettet)

#3
 

Hovsa. 1=x3 kan ikk være andet end 1. "da x>0" behøves ikke at medtages :-)

jeg kan ikke se hvordan det giver 1=x^3


Brugbart svar (3)

Svar #5
29. november 2009 af CecilieOG (Slettet)

Da du skal isolere x, flytter du 2 på den anden side af lighedstegnet og så ændre den fortegn fra gange til dividere så der står 2/2=x^3 altså 1=x^3 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2010 af Justme92 (Slettet)

 Undskyld jeg spørger, men sidder med den samme opgave.
Er svaret så 1=x^3? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2011 af imn93 (Slettet)

Nååååå, så der er nogen fra 2y, som ikke kan finde ud af deres matematik? ;D


Skriv et svar til: minimum for funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.