Kemi

Koncentration af 2 opløsninger

18. november 2008 af Apaturia (Slettet)

Hej !
Jeg har problemer med denne opgave:

en 40 mL 1,200 M H2O2 opløsning blandes med 90 mL 0,400 M H202 (tallene er ikke koefficienter)
Denne opløsning fordampes nu til en volumen på 60 mL.

Hvad er koncentrationen af den "nye" opløsning?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2008 af mathon

beregn det samlede antal mol
som

efter fordampningen befinder sig i fællesvoluminet 60 mL

beregn koncentrationen af H2O2 på grundlag heraf.


Svar #2
18. november 2008 af Apaturia (Slettet)

Hvordan beregner jeg det  samlede antal mol efter fordampningen?

(40*1,2)+(90*0,4)?
Resultat / 60?

Eller hvordan?
Skal jeg ikke bruge m=M*n og c= m/V?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2008 af mathon

...opløsningsmidlet vand fordamper
ikke hydrogenperoxid...

H2O2's kogepunkt er 150,2°C og ligger således noget over H2O's 100°C,
hvorfor opgaven formentlig skal forstås som fordampning af vand...


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. november 2008 af mathon

ntotal(H2O2) =(0,040 L)*(1,200 mol/L)  +  (0,090 L)*(0,400 mol/L)


Skriv et svar til: Koncentration af 2 opløsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.