Matematik

2 tangenter

20. november 2008 af pibm (Slettet)

hjælp... ved ikk helt hva jeg skal i denne opgave, og hvordan jeg skal gøre det...

er der en der er frisk på at hjælpe?

har 2 funktioner

f´(x)=(x+3)(x+1)2(x-1) og

g(x)=3x-ex

grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2))

Bestem koordinatsættet til røringspunktet for t

nogen ide til hvordan jeg skal lave det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Udregn først f'(-2) for at finde tangentens hældningstal.

løs derefter ligningen f'(-2)=g(x) <=> f'(-2)=3x-e^x

Idet løsningen til ovenstående ligning kaldes x1 må koordinatsættet til røringspunktet for t være (x1,g(x1))


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2008 af mathon

g '(x) = 3-ex

parallelle tangenter kræver

f '(-2) = (-2+3)(-2+1)2(-2-1)  = g '(-2)
hvoraf
g '(-2) = 1*(-1)2*(-3) = -3
 


Svar #3
20. november 2008 af pibm (Slettet)

thanks...


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

ja i mit svar mente jeg også løs ligningen f'(-2)=g'(x)

sorry


Svar #5
20. november 2008 af pibm (Slettet)

hvorfor skal man sige at x=-1 og -3???


Skriv et svar til: 2 tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.