Matematik
Højdernes længde... (vektor)
21. oktober 2004 af
Y.vs.J (Slettet)
Jeg har fået en opgave der lyder:
"En trekant med vinkelspidserne A(1,7), B(5,6) og C(-2,3).
a) Opstil en ligning for hver af de linjer der indeholder trekantens sider.
- Det har jeg gjort og har fået dem til:
a: y=3/7x+3,86
b: y=-1/4x+7,25
c: y=4/3x+5,67
b) Beregn længderne af hver af højderne i trekanten.
- Det er så her jeg er lidt blank. Ville gerne komme med et forslag til, hvordan jeg ville gøre det - men jeg er helt lost.
På forhånd tak. :)
"En trekant med vinkelspidserne A(1,7), B(5,6) og C(-2,3).
a) Opstil en ligning for hver af de linjer der indeholder trekantens sider.
- Det har jeg gjort og har fået dem til:
a: y=3/7x+3,86
b: y=-1/4x+7,25
c: y=4/3x+5,67
b) Beregn længderne af hver af højderne i trekanten.
- Det er så her jeg er lidt blank. Ville gerne komme med et forslag til, hvordan jeg ville gøre det - men jeg er helt lost.
På forhånd tak. :)
Svar #1
21. oktober 2004 af frodo (Slettet)
tja.. hvis du vil bruge vektorer, kan du projicere den ene side ned på den anden, og når du finder projektionsvektoren kan du finde fodpunktet for højden, og derefter beregne afstanden imellem disse to punkter!
Skriv et svar til: Højdernes længde... (vektor)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
