Matematik

minimum i fuktion

26. november 2008 af Maria Knudsen (Slettet)

jeg har fået stillet opgaven således:

bestem minimum for funktionen f(x) = x^2 + 2/x , x > 0

håber der er en der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af mathon

find ekstrema...


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=0. De løsninger du dermed finder er enten minimum, maksimun´m eller vendetangenter. Hvis der skal være minimum skal f'(x) variere -0+. Dette svarer til at den anden afledede er negativ eller 0 i punktet. Er den afledede negativ er det et minimum.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2008 af mathon

f '(x) = 2x - 2/x2 og x > 0


Svar #4
26. november 2008 af Maria Knudsen (Slettet)

tak, det hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2008 af mathon

ekstrema kræver - som omtalt i #2 -

f '(xo) = 2xo - 2/xo2 = 0
xo - 1/xo2 = 0
xo3 - 1 = 0
xo = 1

monotoniforhold:
for x<1 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ????
for x>1 er f '(x)???, hvorfor f(x) er monotont ????

heraf ses, at f(x) har ????? for x = 1


 


 


Skriv et svar til: minimum i fuktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.