Matematik

Eksponentielle udvikling. HJÆLP.

30. november 2008 af 1eg (Slettet)

Nogle der kan hjælpe?

opg 1) Om den eksponentielle udvikling oplyses, at grafen går gennem punkterne (0,8) og (5,4). Bestem en regneforskrift for funktionen samt halvringsskonstanten? hvordan gør man det?

opg 2) Om den eksponentielle udvikling oplyses, at grafen går gennem punkterne (203) og (6,6) Bestem en regneforskrift for funktionen samt fordoblingskonstanten?

opg 3) En eksponentiel udvikling har en graf der går gennem punkterne (2,56) og (7,75). Bestem en regneforskrift for funktionen

Hvad er eksponentielle udvikling helt præcist og kort sagt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af Jerslev

#0: Den eksponentielle udvikling: f(x) = b*exp(a*x)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
30. november 2008 af 1eg (Slettet)

det forstår jeg ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2008 af Jerslev

#2: I har sandsynligvis fået det gennemgået i matematiktimerne. :) Ellers prøv at slå op i din bog.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2008 af newbie (Slettet)

y = b * ax => Eksponentiel.

a = x2 - x1 √(y2-y1)

b = y1 / ax1

altså O: Vi tager din 1/a'er)

Punkterne (0,8) og (5,4)

0 = x1

5 = x2

8 = y1

4 = y2

5 - 0 √(4-8) = -1,31 = a

b = 8 / -1,310 = 8

altså: y = 8 * -1,31x Det er din regneforskrift!


Svar #5
30. november 2008 af 1eg (Slettet)

3# ja men det forstår jeg ikke :)

4# det er helt forvirringende for mig. tror jeg skal læse i grundbogen tusinde gang før jeg fatter matematik!

men tak for hjælp


Skriv et svar til: Eksponentielle udvikling. HJÆLP.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.