Matematik

Er dette rigtigt?

30. november 2008 af crew (Slettet)

Er dette rigtigt?

En sten slippes fra toppen af en dyb brønd. Hastighedsfunktionen er:
v(t) = -9,82 • t
a) Jeg skal bestemme stedfunktionen når tiden er 0 (s) når stenen slippes i højden 0 (m).
v(t) = -9,82 • t --> ½ • (-9,82) • t2

Efter 2,3 sekund høres plasket fra stenen der rammer vandet.
b) Hvor dyb er brønden?
s(t )= ½ • (-9,82m/s2) • t2
s(2,3s) = ½ • (-9,82m/s2) • (2.3s)2 = - 25,97 meter
c) Er det vigtigt for vurderingen af brøndens dybde at det tager for lyden at bevæge sig op gennem brønden? Lydhastigheden er ca. 340 m/s.
Nej. MEN hvorfor er det ikke vigtigt???
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af peter lind

Lydhastigheden er så stor, at den ikke spiller nogen rolle i dette tilfælde.


Skriv et svar til: Er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.