Matematik

Hvad er rigtigt?

02. december 2008 af mona4321 (Slettet)

Jeg sidder op bliver lidt i tvivl om en opgave.

Fordi der i bogen står noget, men jeg har også lært det på en anden på og det giver to forskellige resultatet.

f(x)=2+cos(x)

g(x)=2-cos(x)

I intervallet -pi/2 ; pi/2

Beregn omdrejningslegemet.

1)

pi * integral(((f(x))^2)dx- pi * integral(((g(x))^2)dx | -( ( pi )/(2) ) < x and x < ( pi )/(2) = 8pi*sin(x)

2) Det er det der står i bogen.

pi * integral(((2 + cos(x))^2 - (2 - cos(x)^2)),dx,( (- pi )/(2) ),( ( pi )/(2) )) = 54.75


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

#0 nu har jeg regnet denne både i hånden og i mathcad og får begge steder 8π ... kan jeg få dine udregninger at se? eller er det gjort på lommeregner eller pc?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af Hr. Kræmer (Slettet)

Snakker du i 1) om det ubestemte, og i 2) om det besteme integral?
Det ser sådan ud...


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

#2 opgaven der regnes på er https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=608142

Har du selv regnet på den? Hvis du har, kan du så be-eller afkræfte mit resultat?


Svar #4
03. december 2008 af mona4321 (Slettet)

 Jamen jeg har regnet den på computer:) Det er fordi først fik jeg den også til 8pi.sin(x), men så stod det er en formel i bogen, som man kunne bruge, og det var at du satte intervallet -pi/2;pi/2 ind i på a og b's plads i intergralet, hvilket gav 54.75. Men hvis jeg siger de to integraler minusset hinanden får jeg også 8pi*sin(x).


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg får 16π også i Mathcad


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg plejer at definere funktionene først i Mathcad, så er det nemmere at skrive udtrykket under integraltegnet som f(x)2-g(x)2 i dette tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

#5 du har ret, nu hvor jeg kan regne får jeg også 16π ...

ved at forkorte på (f(x))2-(g(x))2=8cos(x) fås

π∫ (f(x))2-(g(x))2dx=8π∫cos(x)dx hvor sidste integral er =1-(-1)=2 med grænserne indsat :/ 

... men mathcal giver mig sjovt nok stadig 8π ?? Underligt :/


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#7

har du mulighed for at sende dit Mathcad dokumentet til min adresse, den står under min profil, så kan jeg prøve at sammenligne med min egen og sende den til dig?


Svar #9
03. december 2008 af mona4321 (Slettet)

 Men hvordan kan kommmer i frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#9

Jeg tror det har noget at gøre med, hvordan man stiller det op, du ved et program skal have det på en ganske bestemt måde, så man skal altid være omhyggelig med at skrive det korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

#9 for regning i hånden se http://peecee.dk/upload/view/143037


Skriv et svar til: Hvad er rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.