Matematik
hhjælp til en matematikopg. søges
23. oktober 2004 af
cs (Slettet)
Hej er der nogle der har tid til at give et par hints til denne opg.
En funktion f er givet ved
f(x)=x^2-6x+10
en punktmængde M er bestemt ved.
(x,y)l f(x)=
beregn arealet af M
beregn rumfanget af det omdrejeningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader om
-førsteaksen
-linjen med ligningen y=2
håber nogle vil hjælpe
på forhånd tak
En funktion f er givet ved
f(x)=x^2-6x+10
en punktmængde M er bestemt ved.
(x,y)l f(x)=
beregn arealet af M
beregn rumfanget af det omdrejeningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader om
-førsteaksen
-linjen med ligningen y=2
håber nogle vil hjælpe
på forhånd tak
Svar #1
23. oktober 2004 af iB (Slettet)
Løs f=
Integrer f over denne løsning (giver areal af M)
Se i din formelsamling om omdrejningslegemer! (eller spørg her igen, hvis du ikke finder)
Sig til, hvis noget skal uddybes...
Integrer f over denne løsning (giver areal af M)
Se i din formelsamling om omdrejningslegemer! (eller spørg her igen, hvis du ikke finder)
Sig til, hvis noget skal uddybes...
Svar #2
23. oktober 2004 af iB (Slettet)
Hov, det er da vist f-2, som du skal integrere; ikke bare f. (skitser evt grafen; så slipper du for at lave ligende dumme fejl ;-))
Svar #3
23. oktober 2004 af iB (Slettet)
...og når du intergrerer, får du en negativ værdi. Da spørger du dig selv, om et areal kan være negativ, svare selvfølgelig nej, og skynder dig at ændre fortegn.
Skriv et svar til: hhjælp til en matematikopg. søges
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
