Matematik

Sammensat funktion

03. december 2008 af AJ2008 (Slettet)

 Hej. jeg har ikke lige styr på hvordan man finder den sammensatte funktioner når der er en kvadratrod


skal finde den sammensatte funktion af:

f(x)=√(2x+3)

håber der er nogen der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Miquel (Slettet)

skal du differensiere den ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2008 af Sherwood (Slettet)

Det ER en sammensat funktion. Hvad skal du helt præcist? Differentiere den, integrerer den eller andet måske?


Svar #3
03. december 2008 af AJ2008 (Slettet)

 Ja  :) det glemte jeg at skrive


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2008 af The_Danish_Dude (Slettet)

f(x) = √(2x+3) er en sammensat funktion.

du mener sikkert at du skal finde de to funktioner f er sammensat af i så fald er det:

g(x) = √(x) og h(x) = 2x+3

de hedder nødvendigvis ikke g og h det er bare noget jeg har kaldt dem.


Svar #5
03. december 2008 af AJ2008 (Slettet)

 Differentiér følgende funktion...


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. december 2008 af Miquel (Slettet)

for at differensiere den skal du differensiere den indre og ydre funktion på følgende måde:

x → f1 → 2x+3 = t → f2 → √(t)

f1(x) = 2x+3     f '1 (x) = 2
f2(t) = √t     f '2 (t) = (1) / (2√(t)) = (1) / (2√(2x+3))

Den differensierede funktion er f '1 (x) gange  f '2 (t)

altså 2 * (1) / (2√(2x+3)) eller (2) / (2√(2x+3))


Svar #7
03. december 2008 af AJ2008 (Slettet)

 jeg skal finde den indre og ydre funktion

den indre (t) = 2x+3                  t´=2

den ydre (y) = ??? er det så bare √(t) ???     og så y´=1/t?

så den kommer til at hedde: 2*(1/2) = 1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2008 af Miquel (Slettet)

Læs #6, den indre er x (f1), den ydre er t (f2)


Svar #9
03. december 2008 af AJ2008 (Slettet)

 #6 ok tak... tæt på det jeg selv fandt frem til


Brugbart svar (2)

Svar #10
03. december 2008 af Sherwood (Slettet)

Mere overskueligt sat op:

Vi benytter reglen:

Vi differentierer og indser at:


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. december 2008 af Miquel (Slettet)

No problemo bambino. :-)


Skriv et svar til: Sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.