Matematik

Bestem den maksimale fortjeneste for en virksomhed

13. december 2008 af 90593 (Slettet)

En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved:

O(x) = x^3 - 30x^2 + 500x + 30

Hvor O(x) er udtrykt i møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton

Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge hvis fortjenesten skal være maksimal

Skal man differentiere og efterfølgende finde diskriminanten. I så fald hvad bliver diskriminanten og skal den ikke være positiv?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2008 af Isomorphician

Opstil et udtryk for fortjenesten. Differentier dette udtryk og sæt det differentierede udtryk lig 0 for at finde ekstremumspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2008 af (Uni) (Slettet)

Den proces laver man en milliard gange i gym :)


Svar #3
13. december 2008 af 90593 (Slettet)

Hvad ville udtrykket for fortjenesten så være?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2008 af Isomorphician

Omsætning minus omkostninger


Svar #5
15. december 2008 af 90593 (Slettet)

Hjælp

Hvis jeg skal opstille et udtryk for fortjenesten = indtægter - omkostninger, HVORDAN gøres det så HELT KONKRET. Det ville være en meget stor lettelse, hvis nogle havde et par bud på, hvordan udtrykket ville være helt specifikt.

På forhånd tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2008 af Isomorphician

Indtægter =  308 pr. solgt ton = 308*x, hvor x er antal solgte tons

Omkostninger = O(x) = x3 - 30x2 + 500x + 30

......

Fortjeneste = Indtægter - omkostninger <=>

f(x) = 308x - (x3 - 30x2 + 500x + 30) <=>

f(x) = -x3 + 30x2 - 192x - 30


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. januar 2011 af sara56 (Slettet)

hvordan finder jeg f´(x) ud fra ligningen ?

hurtigt svar


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2011 af sara56 (Slettet)

har brug for hjælp


Skriv et svar til: Bestem den maksimale fortjeneste for en virksomhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.