Matematik

'Hvor gammel er Eskild'?

03. januar 2009 af xchristiinex (Slettet)

Eskilds far er 3 gange så gammel som Eskild.

Om 12 år er Eskilds far dobbelt så gammel som Eskild.

                  Hvor gammel er Eskild nu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2009 af NejTilSvampe

 Eskildsfar = 3* Eskild

12+ Eskildsfar = 2* (Eskild+12)

Eskildsfar =2*eskild +12

2*Eskild +12 = 3*Eskild

Eskild=12


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. januar 2009 af NejTilSvampe

 og dermed er eskilds far 36år.  Du kan tjekke med at 12*3 = 36 og 36+12 = (12+12)*2


Svar #3
03. januar 2009 af xchristiinex (Slettet)

Kan du ikke forklare hvad du gør fra 3. trin?

altså:

Eskildsfar =2*eskild +12

2*Eskild +12 = 3*Eskild
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. januar 2009 af NejTilSvampe

 jo jeg trækker 12 fra på begge sider i ligningen  eskildsfar +12 =  2*eskild +24 (dette er efter jeg har ganget parentesen ud!!!!)

så får du eskildsfar =2*eskild+12 

okay nu har du to ligninger som starter med eskildsfar altså

eskildsfar=2*eskild+12  og   Eskildsfar = 3* Eskild

Da begge de her ligninger er lig med Eskildsfar så er de også lig med hinanden så:

2*eskild+12 = 3*eskild

nu kan du blot trække 2*eskild fra på begge sider og du får :

12=eskild


Svar #5
03. januar 2009 af xchristiinex (Slettet)

Okay. Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: 'Hvor gammel er Eskild'?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.