Fysik

Densitet og opdrift

05. januar 2009 af disi (Slettet)

Hej, jeg ska aflevere en rapport imorgen om densitet og opdrift.

Der er et spørgsmål jeg ik forstår:

- Vurder hvor man mL "sololie" flodhesten skal svede, hvis man antager at "sololien" skal danne 1mm tykt lag på overfladen af flodhesten.

Også er der en veninde der tror svaret er:

- Man ved at 1cm3 er det samme som 1mL

1mm= 10(-9)m = 10(-7) cm

10(-7)cm*50,2655cm(2) = 0,000005cm(3)

Hmm tror ikke at det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2009 af Jerslev

#0: Hvor får du 50,26.... cm^2 fra?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
05. januar 2009 af disi (Slettet)

det er fra spøgrsmålet før det der..

Ska jeg skrive det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2009 af Jerslev

#2: Det må du gerne.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
05. januar 2009 af disi (Slettet)

Flodhesten i zoo er ca. 4 m lang og man antager at den er cylinderformet. Arealet af den krumme overflade på en ret cylinder er lig 2 π rhm hvor r er radius i cylinders grundflade og h cylinderens højde.

- Beregn flodhesten overflade areal:

2*π*h*r = 2*π*4m*2 = 50,2655cm (3)

Tror så heller ik det er rigtigt, men vil hellere aflevere noget end intet..


Svar #5
05. januar 2009 af disi (Slettet)

dt der ligner et n, er pi .. 3,14


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2009 af mathon

for en liggende cylinder med længden L og diameter d

                                                     Ov = π*L*d


Svar #7
05. januar 2009 af disi (Slettet)

Er det så formlen jeg skal bruge?

Dvs:

Ov = n*L*d = n*4m*

hmm, hvad er diameteren?

og forresten, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2009 af mathon

diameteren må du oplyse...


Skriv et svar til: Densitet og opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.