Kemi
hjælp til en kemiopgave søges
02. november 2004 af
cs (Slettet)
Hej vi høre om der nogle der kan hjælpe med en opg i bogen "kemi 2000 A-niveau 2" af Helge Mygind. Det drejer sig om opg. 73.
opgaven lyder:
vi skal se på forsæbningen af eddikesyreethylester
CH3COOCH2CH3 +OH- > CH3COO- + CH3CH2OH
Man laver et forsøg, hvor begyndelseskoncentrationerne af både ester og OH- er 0,050 M Opløsningsmidlet er 80% ethanol og temperaturen fastholdes på 30 grader. Til forskellige tidspunkter under reaktionen udtages prøver, og lOH-l bestemmes ved titrering.
1. t=o min lOH-l =0,0500M
2. t=4 min lOH-l =0,0441M
3 t=9 min lOH-l =0,0386M
4. t=15 min lOH-l =0,0337M
5. t=37 min lOH-l =0,0228M
6. t=83min lOH-l =0,0136M
7. t=143 min lOH-l =0,0089M
a)vis at der er tale om en anden ordens reaktion og bestem hastighedskonstanten.
b)Til hvilket tidspunkt er
lOH-l=0,0010M
c)Hvad er reaktionshastigheden på dette tidspunkt.
opgaven lyder:
vi skal se på forsæbningen af eddikesyreethylester
CH3COOCH2CH3 +OH- > CH3COO- + CH3CH2OH
Man laver et forsøg, hvor begyndelseskoncentrationerne af både ester og OH- er 0,050 M Opløsningsmidlet er 80% ethanol og temperaturen fastholdes på 30 grader. Til forskellige tidspunkter under reaktionen udtages prøver, og lOH-l bestemmes ved titrering.
1. t=o min lOH-l =0,0500M
2. t=4 min lOH-l =0,0441M
3 t=9 min lOH-l =0,0386M
4. t=15 min lOH-l =0,0337M
5. t=37 min lOH-l =0,0228M
6. t=83min lOH-l =0,0136M
7. t=143 min lOH-l =0,0089M
a)vis at der er tale om en anden ordens reaktion og bestem hastighedskonstanten.
b)Til hvilket tidspunkt er
lOH-l=0,0010M
c)Hvad er reaktionshastigheden på dette tidspunkt.
Svar #1
02. november 2004 af frodo (Slettet)
hvis reaktionen er af anden orden, skal du ved indtegning af resultaterne i et enkeltlogaritmisk koordinatsystem, få en ret linje!
Skriv et svar til: hjælp til en kemiopgave søges
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
