Matematik

hurtig svar: Enhedscirkel

23. januar 2009 af 215 (Slettet)

 jeg har ikke helt fundet ud at hvordan jeg løser disse opgaver, og ville derfor gerne spørge om nogen gerne ville hjælpe elle komme med et hint om hvad skal gøre ....

Benyt endvidere enhedscirklen til at gøre rede for følgende formler:
a) Cos(180 grader - V) = Cos(v)
b)
c)
d)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hintet er, ar du laver et ur med en stor viser på. Skiven deler du på midten, men kun med en blyant, så du får en x- og en y-koordinat.. Når du så drejer viseren rundt, så prøv at finde de vinkelrette punkter på akserne, altså projektionen af punkterne ind på akserne, der kan du direkte aflæse cosinus på x-aksen og sinus på y-aksen.

For eksempel sin(30 grader) er det samme punkt du får på y-aksen, som hvis du siger sin (180 grader - 30 grader.) På den måde kan du hurtigt overbevise dig selv om formlerne. Øv dig!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2009 af mathon

cos(180°-V) = -cos(V)

sin(180°-V) = sin(V)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2009 af richterklanen (Slettet)

Måske kan vedh. fil være nyttig?

Vedhæftet fil:Rv.doc

Svar #4
25. januar 2009 af 215 (Slettet)

 Vil det så sige at  Cos(180 grader - V) , er  0 grad, som ligger på den 2. kvadrat, og Cos(v) er vinklen som ender der på 180 grader, altså viklen starter i 2. kvadrat og ender ved 1. kvadrat.... eller  har jeg ikke forstået det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Nej husk på, at enhedscirklen hedder sådan, fordi radius i den er en enhed. Derfor går cos til en vinkel fra -1 til 1 inklusive.


Svar #6
25. januar 2009 af 215 (Slettet)

 er det her så rigtigt forstået.... se vedhæftet fil

Vedhæftet fil:A.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej det er misforstået, du skal ikke bruge den indskrevne firkant til noget


Svar #8
25. januar 2009 af 215 (Slettet)

er det så på X -aksen Cos(180-v) ligger ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg har sat noget ind på din mail


Svar #10
25. januar 2009 af 215 (Slettet)

ok..... kan i ikke bare vise hvor punkterne er ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2009 af mathon

c)
kunne være
cos2(V) + sin2(V) = 1
eller
x2 + y2 = 1


Svar #12
29. januar 2009 af 215 (Slettet)

 det er nok et dumt spørgsmål men sin(180 grader - V) = sin(v), betyder det at V er ens på begge sider, og kan det bruges til en beskrivelse af sinusfælden?


Svar #13
01. februar 2009 af 215 (Slettet)

 Er ikke helt sikker på hvordan jeg skal forklare det men kunne dette være rigtigt, ''grunden til at de er ens er fordi at  Fordi man spejler det hele over i en anden kvadrant''


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. februar 2009 af mathon

f(x) = y = sin(V)

er symmetrisk om den rette linje
x = 90°


Svar #15
01. februar 2009 af 215 (Slettet)

 Men kan man skrive det sådan ?


Skriv et svar til: hurtig svar: Enhedscirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.