Kemi

lambert-beers lov - beregning af den molare absorptionskoefficient

30. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

Jeg er lidt i tvivl om en opg. så håber der lige er en der vil se om min løsning er OK. :D

I opgaven er der angivet en graf med koncentrationen på 1. akse og i 2. aksen har man absorbansen. der står at man skal regne den molare absorptionskoefficient ud. og i opgaveformuleringen står der at bølgelængden er 410 nm.

mit bud på løsningen:

man skal tage et tilfældigt punkt, og sætte e tal  ind i Lamberts lov:

A = ε* l * [farvestof]

Her er kuvettebredden vel l. Men vil det sige at bredden er 410 nm , eller ?..

Hvis det er det, sætte man 1. koordinaten af en punkt ind i stedet for [farvestof] og 2. koordinaten ind i stedet for A, også isolerer man ε.? kan det passe?

på forhånd taaak.


Svar #1
30. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hov... jeg tror kuvette bredden er på 1 cm ...

for det står der i de andre opg... :P.. men ikke lige i denne opg..


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2009 af mathon

A = k*c       

hvor k = (ε*l)

k er hældningskoefficienten for den retlinjede A-c_graf.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2009 af mathon

ε = k/(0,01 m)


Svar #4
31. januar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

ok.. taaak ..

og jeg havde ret i at man bare skulle tage et punkt på grafen .. ikk ?


Skriv et svar til: lambert-beers lov - beregning af den molare absorptionskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.