Kemi

HASTER..LILLE SPM

02. februar 2009 af Googles (Slettet)

hej jeg har fået et kemi opg, og jeg har lavet det, men er usikker om det er rigtigt , vil nogen ikke kigge på dem om det er rigtigt, jeg er nemlige usikker om det er rigtigt ...

Ekstra opgave:
Vi skal finde ud af at hvis en motorcykel kører på heptan, så hvor mange gram CO2 bliver udledt til atmosfæren ved en fuldstændig forbrænding af 25L, det finder vi således:
ρ=0,71g/mL 1  Liter = 1000ml

0,71g/ml * 1000ml= 710g/l,               25l* 710g/l= 17750g/25l                        n=m/M m=n*M


C7H16    +        11O2 -->   7CO2   +           8H2O
M 100,2              32,00          44,01              18,02
m 17750g        62348,8g     54567,9g       25537,4g
n 177,146        1948,4          1239,9            1417,17
 

Der bliver udledt 54567,9g CO2 til atmosfæren.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2009 af djharsk (Slettet)

Metoden ser fin ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2009 af GodOnDuty (Slettet)

Densiteten af heptan (N-heptan) er kun 0.68376 g/ml og så er der nogle afrundingsfejl hist og her, men ellers ser det rigtigt ud.


Skriv et svar til: HASTER..LILLE SPM

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.