Matematik

Bedste mat.B noter her på siden??

12. februar 2009 af felixen21 (Slettet)

Jeg er igang med et såkaldt e-learning matematik b kursus. Det vil sige jeg tager det hele over nettet. Det der er knap så smart ved dette er at jeg ikke får undervisning, og jeg er altså blank i det her fag! Jeg sidder nu og er kommet til opgaverne med differentialregning, 2. grads polynomier og sådan, og selv min matematikbog kan ikke forklare mig hvordan man griber lortet an.

Derfor håber jeg at der er nogle herinde der kan hjælpe mig. Der ligger tonsvis af opgaver så det er bare at gå igang, ja, men jeg ved at nogle opgaver er bedre end andre. Derfor ville jeg virkelig sætte pris på hvis nogen kunne anbefale mig nogle gode og forklarende matematik b noter.

på forhånd many spanks


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#0 jeg bruger ikke selv noterne, men et alternativt er, at du ligger en opgave her ind, og beder os om at løse den meget detaljeret og grundigt, så du kan løse andre lignende opgaver selv.


Svar #2
12. februar 2009 af felixen21 (Slettet)

det lyder som en god ide. hvordan lægger jeg opgaver ind så? Jeg kan nemt gemme det hele i det word dokument


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Du kan jo bare kopiere teksten herind. du kan også oploade en fil, under her hvor man skriver :)


Svar #4
12. februar 2009 af felixen21 (Slettet)

hehe havde jeg sgu ik lige set :)

Jeg har både kigget på den her opgave, og den næste opgave om differentialregning, og begge dele virker lige umulige for mig. Jeg har også TI Interactive på computeren, men har heller ingen anelse om hvordan jeg bruger det program.. føler mig virkelig på bar bund med det lortekursus her.. anyway, her er en opgave om 2.gradspolymonier, og jeg fatter hat :(

Opgave 1

Betragt andengradspolynomiet: f(x) = 2x² - 12x + 10


Der er 2 rødder. Anfør den mindste:

Svar:


Opgave 2

Anfør den største af de 2 rødder.

Svar:


Opgave 3

Anfør y-værdien for toppunktet.

Svar:


Opgave 4

Tegn funktionen f i regneark. Skriv 1 hvis det er lykkedes. Ellers 0

Svar:


Opgave 5

Find f(6)

Svar:


Opgave 6

Find f(0) ?

Svar:


Opgave 7

Find f(3)

Svar:


Opgave 8

Hvor mange løsninger har ligningen: 4x² - 24x + 20 = 0

Svar:


Opgave 9

Anfør den mindste af løsningerne

Svar:


Opgave 10

Anfør den største af løsningerne

Svar:


Opgave 11

Betragt herefter andengradspolynomiet: g(x) = 4x² - 24x + 36


Find diskriminanten

Svar:


Opgave 12

Hvor mange rødder har g?

Svar:


Opgave 13

Anfør roden for g:

Svar:


Opgave 14

Betragt herefter andengradspolynomiet: p(x) = 4x² - 24x + 40


Find diskriminanten

Svar:


Opgave 15

Hvor mange løsninger har ligningen 4x² - 24x + 37 = 0

Svar:


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2009 af Jerslev

 #4: Har du nogle forslag til løsninger? =)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Lad os bare tage den første opgave. Altså fra opgave 1 - 7.

f(x) = 2x² - 12x + 10
nu skal jeg finde rødderne i dette polynomium, dvs, der hvor grafen skærer x-aksen. Der hvor den skærer x-aksen er y=0, derfor bliver f(x)=0 sagt med andre ord skal vi løse:

2x² - 12x + 10 = 0.
Først finder jeg diskriminanten (jeg laver opgave 1 og 2 samtidig)
d=b2-4ac => d=(-12)2 - 4*2*10 = 64
Da d>0 er der to løsninger til vores ligning. Nu vil jeg finde de to løsninger.
x = (-b±√d) / 2a => x = (-(-12)±√64) /2*2 = (12±8)/4 (da der står ± tager man eksempelvis først + og derefter minus, derfor får man to resultater)
x=5 eller x=1

For at finde toppunktet, benytter jeg mig af følgende formel:

T=(-b/2a ; -d/4a) => T=( -(-12)/2*2 ; -64/4*2) = (3 ; -8)

Opgave 4 kommer an på hvilket program du bruger til at tegne grafer, jeg anbefaler følgende program: http://www.padowan.dk/graph/Download.php

Opgave 5 skal du indsætte 6 på x' plads. Derfor bliver f(6)=2*62-12*6+10=10

Opgave 6 og 7 regnes på samme måde. Indsæt hhv. 0 og 3 i f(x). Prøv selv, så hjælper jeg.


Svar #7
13. februar 2009 af felixen21 (Slettet)

Mange tak, det er sgu fornemt :) Jeg kigger på det nu, og har også lige hentet padowanprogrammet. Jeg skriver lige hvis der er noget jeg går død i. tak igen


Svar #8
16. februar 2009 af felixen21 (Slettet)

jeg er igang med opgaven.. det går fremad, men jeg fatter ikke hvordan man finder a? Jeg laver denne opgave nu:

4x² - 24x + 36


d=b*2-4*a*c

d= (-24)2-4*???*36

Min lærerbog forklarer intet. Der er en tilsvarende formel, og der står bare" Først betragter vi a er = 1". Der står INTET om hvordan det lige er vi betragter a = 1 i deres eksempel.. Nogen der kan hjælpe please?

EDIT: en anden type opgave jeg heller ikke lige forstår er at besvare hvor mange løsninger en ligning har. Fx "Hvor mange løsninger har ligningen: 4x² - 24x + 20 = 0"

PS (jeg håber ikke i tror jeg bare sidder og kopirer svar ind i min opgave og så er det bare det.. jeg har virkelig svært ved det, og alt hjælp jeg får bliver lige gennemanalyseret engang i håb om at blive klogere :) så alle svar er VIRKELIG værdsat)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2009 af Jerslev

#8: Din andengradsligning har formen:

ax^2+bx+c=0.

Du identificerer a, b og c ud fra din ligning.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #10
16. februar 2009 af felixen21 (Slettet)

#9

"#8: Din andengradsligning har formen:

ax^2+bx+c=0.

Du identificerer a, b og c ud fra din ligning."

Jamen hvis opgaven ser sådan her ud (g(x) = 4x² - 24x + 36), er det så bare 4 der er a?


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. februar 2009 af Jerslev

#10: Jeps. =)

- - -

mvh

Jerslev


Svar #12
16. februar 2009 af felixen21 (Slettet)

awesome :D


Skriv et svar til: Bedste mat.B noter her på siden??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.