Matematik

en logistisk vækst? hva så end det er -_-'

14. februar 2009 af 06ycsc (Slettet)

En logistisk vækst beskrives ved differentialligningen
y ’ = 0,05 y ( 50 – y )
Angiv mætningskonstanten og væksthastigheden af y, når den er størst.
 

okay jeg er lost-_-'


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Lad os ige, at der er tale om en population af individer på en øde ø, så er deres formering afhængig af fødeforsyningen, det vil sige, at hvis y'=0 for0<y<y0 (husk at skrive y0 i parentesen i dit udtryk. Hvis bliver y<0, hvis y>y0, hvilket i praksis vil sige, at der er flere individer end fødekilden kan bære, altså hvis dyrene dør med større fart end de fødes. Ligevægtspunktet er når y=0 og y0= =, så er y'=0. Så du skal løse dy/dt=0. Du får0,05y(50-y)=0<=>y=50 er mætningskonstanten. Så skal du finde hvornår væksthastigheden er størst. Der skal du finde d2y/dt2 og finde dens 0-punkt


Skriv et svar til: en logistisk vækst? hva så end det er -_-'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.